Hungersnød truer i Gambia

Hele Sahelbeltet trues nå av en sultkatastrofe. Sahel er navnet på det beltet som strekker seg tvers over Afrika på Saharas sørgrense, fra Gambia og Senegal i vest til Sudan i øst. I fjor uteble regnet som har ført til at avlingene har sviktet. Knappehten på mat gjør at prisenen stiger, forteller rektor Sarjo på Little Bryn.

 

Bare i løpet av de siste par ukene har prisen på ris steget med nesten 20 prosent, og mange familier har problemer med å skaffe nok mat. Gambia har i år klart å produsere under halvparten av den maten de vanligvis produserer i følge  Verdens Matvaeprogram (FN). Dette er særlig dramatisk i et land som i utgangspunktet ikke er selvforsynt og som ikke har penger å importere mat for. Omkring 600 000 mennnesker regnes som spesielt utsatt for underernæring. Gambias befolkning anslås til å være 1,7 millioner.

 

I første omgang har vi sendt ned noe ekstra penger til Little Bryn slik at de skal ha nok penger til mat til barna der. Samtidig holder vi kontakt med våre venner i Gambia for å holde oss orienterte om situasjonen. I juni skal regntiden begynne, og vi får håpe at regnet kommer som det skal i år.